Airco Specialist

In vrijwel alle moderne auto's zit een airco systeem.

Dit systeem heeft net zoals de rest van de auto onderhoud nodig.

Ook kunnen er in dit systeem storingen optreden, met een niet of niet goed werkende airco als gevolg. Voor zowel complete aircoservice als het repareren en storingzoeken aan het aircosysteem bent u bij ons aan het juiste adres!

 

Het airco systeem is in de afgelopen jaren een stuk geavanceerder en verfijnder geworden dan dat het in de begin jaren was.

 

Waar je bijvoorbeeld vroeger nog een airco compressor (pomp) met spoel had, die telkens in en uit geschakeld werd, hebben we tegenwoordig te maken met variabele compressors. Het grootste verschil tussen beide is dat bij de compressors met spoel deze op het moment dat er te weinig gas aanwezig is in het systeem niet meer aanslaat en er dus niks gebeurt in het aircosysteem.

 

Met de hedendaagse techniek draait de aircocompressor eigenlijk altijd en wordt alleen maar de slag van de compressor veranderd. Dit houd dus in dat als er bij lekkage geen of te weinig gas EN DUS OOK OLIE aanwezig is,  er een kans bestaat op vast lopen van de compressor.

Doordat deze dan zonder smering draait of te warm wordt is de kans groot dat er vijzel deeltjes in het aircosysteem terecht komen. Dit heeft als gevolg dat er bij een dergelijke reparatie veel meer onderdelen vervangen moeten worden dan alleen de compressor om een juiste reparatie te waarborgen. Ook moet het complete airco systeem dan worden gespoeld omdat we niet willen dat er eventuele overgebleven metaal vijzel in de nieuwe compressor terecht komt. Dit zijn vaak reparaties die vrijwel direct in de papieren lopen.

 

Om dergelijke reparaties zoals hierboven genoemd zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren wij bij ons in de werkplaats om de airco elk jaar te laten controleren en minimaal 1 keer in de 2 jaar een airco service te laten uitvoeren.

Dit houdt in dat:

 

*Het airco systeem wordt leeg gehaald

*Het airco systeem wordt gevacuumeerd

*Het systeem wordt gecontroleerd op lekkage

*Nieuw gas wordt toegevoegd (volgens specifiacaties fabrikant)

*Nieuwe olie en fluor wordt toegevoegd (volgens specificaties fabrikant)

 

De olie is uitsluitend voor de smering van de aircocompressor en de fluor wordt gebruikt om een lekkage makkelijk op te sporen door middel van een uv bril en een speciale lamp.

 

Airco diagnose:

 

Als het aircosysteem niet goed functioneerd, moet er worden uitgezocht wat er mis gaat.

Bij een geavanceerd systeem als de moderne airco is het dan noodzakelijk om de juiste systeem kennis te hebben.

Onze gecertificeerde monteurs hebben die kennis en helpen u graag bij degelijke problemen, of als uw airco gewoon aan onderhoud toe is.

 

Afspraak maken?

 

Telefonisch via 0572-372519 of via het online contact formulier.