www.autodiagnosenederland.nl

AutodiagnoseNederland. Wie zijn wij? En wat doen wij?

 

Wie zijn wij?

 

Bert Flik van Autobedrijf Flik en Melvin Spaan autodiagnose en computerspecialist vonden al enige jaren dat een universele tester lang niet meer voldoende was om snel en doeltreffend diagnose te stellen voor de diverse merken. Wij hebben de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd in diagnoseapparatuur .Onze apparatuur is op dealer niveau met bijbehorende abonnementen en kennis,maar we kunnen meer.We hebben nu een team met een enorme ervaring op gebied van storingsdiagnose.,(Uiteraard ging dit gepaard met vallen en opstaan) Melvin is degene met een bovengemiddelde kennis van Merkenportals,Pass-Thru,en Diagnoseapparatuur.We hebben besloten dat we verder willen,en gaan onze diensten in onze werkplaats of op lokatie aanbieden aan andere bedrijven.

 

In het verleden vonden we dat we teveel afhankelijk waren van derden voor de juiste apparatuur,info en kennis,nu hebben we dit allemaal in "eigen huis".U kunt gebruik maken van onze diensten bij ons in de werkplaats of bij U op uw eigen locatie.Er word dan niets uitbesteed aan een andere garage of dealer maar houdt alle werkzaamheden en kennis in uw eigen werkplaats en op 1 plek.Ook hanteren wij minimale wachttijden zodat u weer sneller verder kunt met andere werkzaamheden.   

  

 

Waar wij in het verleden vaak tegen aanliepen, was dat als we bijvoorbeeld een trekhaak of een ECU monteerde van een bepaald merk, deze geprogrameerd moest worden bij de desbetreffende dealer. Dit resulteert vaak in een lange wacht tijd en meestal moest de auto er een dag blijven staan.  Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn maar zoals elke garagebedrijf wel weet is dat iedere klant de auto graag zo snel mogelijk terug wil hebben. 

 

 

 

 

 

Wat doen wij?

 

 

 

 

Doordat wij hebben geinvesteerd kunnen wij een groot aantal diensten aanbieden zowel op (uw) lokatie als bij ons in de werkplaats.

Wij kunnen:

 

-Diagnose stellen (altijd 100% garantie en no cure, no pay)

-Software updates/aanpassingen uitvoeren voor bijna alle voorkomende merken

-Sleutels programmeren

-Nieuwe en gebruikte modules programmeren en coderen

-Coderen/Programmeren van retrofits zoals trekhaken, cruise control, parkeersensoren etc.

 

Deze diensten bieden wij u aan om te helpen bij het diagnose stellen en softwarematig repareren van auto's.

 

Maar er is meer!

 

Wilt u zelf aan de gang met fabrikanten informatie door middel van Portals of Pass-Thru? Ook hierin kunnen wij ondersteunen! Van de registratie tot aan het daadwerkelijke werken met de websites en applicaties.

 

Elk bedrijf heeft wel toegang tot (universeletechnische informatie en/of schema's. Echter is een vaak voorkomend probleem dat bijvoorbeeld elektrische schema's bij universele programma's niet volledig zijn of dat bijvoorbeeld verbindingsconnectors niet afgebeeld worden. Als je diagnose gaat stellen via zo'n dergelijk schema, is het vrijwel onmogelijk om echt de juiste lokatie van de storing te achterhalen.

 

Nog zo'n voorbeeld is dat distributieriem intervallen of olie verversings intervallen die naderhand door de fabrikant veranderd zijn, omdat er problemen optreden, vaak te laat of soms zelf helemaal niet doorgevoerd worden in het universele circuit.

Dit soort informatie is voor elk bedrijf belangrijk en heel makkelijk op chassisnummer te achterhalen als je gebruik maakt van de websites van de fabrikant.

Ook staan hier de TSB's (terugroepacties en recalls) op. Hier staan vaak oplossingen voor storingen die lastig of soms zelfs niet te vinden zijn als je deze informatie niet hebt.

Wij zijn van mening dat veel meer (universele) bedrijven hier op moeten inspringen. Dit scheelt voor u als garage tijd (en voor de klant) dus geld.

Echter is het vaak een sprong in het diepe voor de meeste bedrijven en helemaal als er beperkt IT kennis is binnen het bedrijf. Hiermee kunnen wij u dus ondersteunen zodat ook uw bedrijf klaar is voor de toekomst!

 

Waarom AutodiagnoseNederland?

 

Een complexe en soms langdurige storing, kan een negatieve invloed hebben op uw werkplaats planning.  

Voor bedrijven en derden, die niet helemaal thuis zijn in het diagnose stellen en storing zoeken, of gewoonweg te druk zijn met andere werkzaamheden, bieden wij graag onze diensten aan.

 

Tijdens onze werkzaamheden houden wij u continue op de hoogte over de voortgang van de diagnose. Ook laten wij altijd zien wat we doen of gedaan hebben. Dit is voor u al garage ook een belangrijk gegeven omdat elke storing die u aan ons uitbesteed ook meteen een leerproces is voor uw eigen personeel. 

Wij de uitdaging, u geen extra stress in de werkplaats.

En wat natuurlijk voorop staat, een tevreden klant die niet onnodig lang hoeft te wachten op een reparatie en ook geen onnodige kosten maakt door onderdelen die onterecht zijn vervangen.

 

 

Als u wilt weten hoe wij te werk gaan tijdens diagnose stellen, dan kunt u onze blogs eens bekijken. Hier hebben wij diverse storingen toegelicht en uitgelegd. U vind ze op deze pagina:

 

http://flik.nl/het-bedrijf

 

 

 

 

Bent u nieuwschierig geworden of heeft u een probleem waarbij u gebruik wil maken van onze dienst?

Neem dan eens contact op met Melvin Spaan.

 

Volg ons op facebook via:  https://www.facebook.com/autodiagnosenederland

 

Dit kan via het contact formulier of via telefoon: 0572-372519