Bandenservice

In onze werkplaats beschikken wij over banden montage- en balanceer apparatuur voor vrijwel alle soorten wielen en banden.

Onze bandenspecialist draagt de grootst mogelijke zorg over werkzaamheden aan uw banden en velgen.

Wij leveren alle soorten merken en maten tegen scherpe tarieven, en een professionele juiste montage.

 

Bandenopslag

 

Voor onze klanten bieden wij een zomer en/of winterbanden opslag aan tegen een scherpe prijs.

Dit houdt in dat u niet met extra bandensets hoeft te slepen en dat wij zorg dragen over zowel de opslag, als het wisselen elk seizoen.

Ook houden wij de conditie van de banden bij en krijgt u, voordat u bij ons komt voor de zomer of winter wissel, bericht of de banden nog in goede staat zijn of dat er 1 of meerdere aan vervanging toe zijn.

 

Uitlijnen en Balanceren

Bij een banden wissel wordt altijd het profiel en het slijtagebeeld gecontroleerd en hierbij advies gegeven om de auto eventueel uit te lijnen of de wielen te balanceren.

 

Er zijn nog wel eens misverstanden tussen uitlijnen en balanceren.

Het uitlijnen heeft te maken met de wielstand van de auto, welke van invloed is op een juiste eenparige slijtage van de banden,.

Ook wil de auto soms bij een onjuiste uitlijning telkens 1 kant op trekken als het stuur wordt los gelaten.

Als deze stand niet meer klopt, door bijvoorbeeld een versleten kogel, of als er iets krom is aan het onderstel, is het noodzakelijk de auto uit te lijnen om een juiste slijtage van de banden te kunnen waarborgen.

 

Tussen een band en een wiel zit altijd onbalans. Dit is merkbaar door trillingen, die u als bestuurder dan voelt in het stuur of soms zelf door de hele auto. Vaak is dit bij bepaalde snelheden.

Door de wielen op de juiste manier te balanceren verdwijnt dit onbalans en kunt u dus genieten van een comfortabele, rustig rijdende auto.

 

Bandreparatie

 

Wij kunnen bijna elke lekke band herstellen. Als er bijvoorbeeld iets in de band zit, of als er een klein lek in zit, kunnen wij dit op professionele wijze herstellen. Hierbij wordt dan gekeken naar de exacte plek van de lekkage en welk soort reparatie het gunstigst is.

 

Wacht bij lekkage niet te lang met reparatie, bij te lang doorrijden is er kans op onherstelbare schade aan de binnenkant van de band waardoor reparatie onmogelijk wordt.

 

Afspraak maken?

Telefonisch via 0572-372519 of via het contact formulier