Blog 1 Peugeot 307 Cruise control probleem

Peugeot 307 cruise control wil niet functioneren

 

In onze werkplaats kregen wij aangeboden een Peugeot 307 van bouwjaar 2005, waarvan het inleren van de (originele) cruise control maar niet wou slagen.
 
De klant ging altijd naar een andere universele garage, welke nagevraagd hadden wat voor mogelijkheden er waren met betrekking tot cruise control opbouw voor de 307.
 
Bij de plaatselijke Peugeot dealer werd hen verteld dat er alleen een originele schakelaar gemonteerd zou moeten worden, en de cruise control worden gecodeerd / geactiveerd via testapparatuur.
 
De klant ging hiermee akkoord en de schakelaar werd besteld. De schakelaar werd netjes gemonteerd en vervolgens gecodeerd. Echter de cruise werkte niet. De melding ''cruise control onmogelijk''  verscheen in het middelste display en het cc teken bleek knipperen in het instrumenteel. Aan de hand daarvan werd nog de remlicht schakelaar vervangen (omdat deze bij storing ook een weigerende cruise control tot gevolg kan hebben). Resultaat: geen effect.
 
 

 
 
 
Na overleg met de plaatselijke Peugeot dealer werd besloten om daar de cruise control aan te melden met hun originele Peugeot uitleesappatuur, misschien ging er wat mis in de codering. Ook dat bracht niet de oplossing. Er werd nogmaals een andere schakelaar besteld en gemonteerd en u raad het al.... geen effect.
 
Nou mochten wij het proberen. Via onze advertentie op marktplaats waar wij adverteren met onze diagnose werkzaamheden, (in marktplaats zoeken op ''diagnose flik'') kregen wij de auto in de werkplaats met de vraag of wij een oplossing wisten. Wij houden hier wel van een uitdaging dus wij wouden wel een poging doen. We begonnen met het uitlezen van de auto, en controle van diverse parameters en instellingen die betrekking hebben tot de cruise control. In onze werkplaats beschikken wij over heel veel originele diagnose equipment van diverse merken. Ook hebben wij de beschikking over diverse universele testers, en 1 diagnose tester die boven dealer niveau gaat met diverse merken.
 
Onze originele Peugeot diagnose apparatuur gaf aan dat de coderingen juist waren van de cruise control
 
 
 
 
Dit leek dus in orde te zijn. Nadat wij de rest ook gecontoleerd hadden hingen we onze ''boven dealer niveau'' tester er aan, en voerde we nogmaals de configuratie uit. Dit was de oplossing! Na het starten en inschakelen van de cruise control knipperde het
display niet meer en werkte de cruise naar behoren!
 
 

 
Heeft u ook een probleem met uw auto en kan er maar geen oplossing gevonden worden? Neem dan eens contact op met ons, we staan graag voor u klaar!